Er is steeds meer vraag naar plantaardige, natuurlijke, biologische en planeet- en diervriendelijke voedingsmiddelen. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, zal de wereldvoedselproductie tegen 2050 naar schatting met 70% moeten worden verhoogd om iedereen te kunnen voeden.
Om dit te bereiken, moet de voedselproductie worden verdubbeld, terwijl tegelijkertijd het hoofd moet worden geboden aan de combinatie van een snelle bevolkingsgroei en de afnemende beschikbaarheid van land, water en energiebronnen per hoofd van de bevolking.
Plantaardige eiwitten: een goed alternatief
Volgens de Amerikaanse Voedsel- en Landbouworganisatie (Food and Agriculture Organization) genereert vee houden voor vlees, eieren en melk 14,5% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, de op één na hoogste bron van uitstoot en groter dan de uitstoot van alle vormen van transport gecombineerd. Deze statistische gegevens worden beaamd door de Europese Unie [1].
Bovendien blijkt uit een recente studie van een groep internationale deskundigen dat wereldwijde tekorten aan akkerland, zoet water en energiebronnen het noodzakelijk maken dat de meeste mensen plantaardig voedsel gaan eten.
Als je geeft om klimaatsveranderingen en dierenwelzijn, vind je het vast ook belangrijk om de juiste voedingsmiddelen te eten om je lichaam mee te voeden.
Clean Label
Het eten van plantaardige eiwitten, zoals erwten- of soja-eiwit, is al een wijdverbreide gewoonte[3] [4]. In vergelijking met dierlijke eiwitten, hebben de meeste plantaardige eiwitbronnen een lager gehalte aan cholesterol en verzadigde vetten en bevatten ze meer vezels.
Steeds meer mensen begrijpen nu dat het consumeren van plantaardig voedsel een aantal gunstige effecten op onze gezondheid kan hebben. Ook is er een steeds grotere groep mensen die uitsluitend producten consumeert met een zogenaamd ‘clean label’.
Onder de term clean label worden begrijpelijke etiketten verstaan, waarop de ingrediënten duidelijk staan vermeld. Daarnaast zijn de ingrediënten gemakkelijk te begrijpen en minimaal bewerkt en bevat het product geen conserveringsmiddelen, GMO’s, allergenen en gluten(5). Ingrediënten die nogal chemisch klinken, komen dan ook op clean label etiketten weinig voor. Op deze etiketten staat bijvoorbeeld geschreven dat een product ‘natuurlijk’ of ‘vrij van additieven’ is. Tri Blend Select is een voorbeeld van zo’n product. Het is 100% vegan en alle ingrediënten zijn herkenbaar.
Aandacht voor mens en planeet
Voedselzekerheid is een onderwerp dat zowel gezondheid als milieu betreft. Als wereldwijd opererend voedingsbedrijf zet Herbalife Nutrition zich in om een positieve bijdrage te leveren.
Van onderzoek en ontwikkeling en productinnovatie tot het continu verbeteren van onze productie- en toeleveringsketen, zijn wij erop gericht aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen en deze te overtreffen, terwijl wij ons blijven inzetten voor duurzaamheid. Met het nieuwste product Tri Blend Select zetten we een nog grotere stap in deze richting.
De partners waarmee we samenwerken om Tri Blend Select te creëren, zijn al honderden jaren actief in de landbouwsector. Maar Tri Blend Select bestaat uit meer dan alleen maar planten en liefdevolle zorg.
Het is het product van deskundige kennis die al generaties lang onder boeren wordt doorgegeven. Zij verbouwen niet alleen de beste producten, maar verzorgen ook het land en beschermen de omgeving. We zijn toegewijd om deze voorouderlijke band met de natuur te behouden zodat iedereen kan blijven profiteren van deze zorg en kennis.
De producten van Herbalife Nutrition komen met een Member, een coach, die mensen ondersteunt om de beste versie van zichzelf te worden. Ieder mens heeft zijn eigen unieke startpunt en gewenste bestemming. De Herbalife Nutrition coach maakt gebruik van de kernprincipes van zelfredzaamheid, empowerment en ondersteuning, om er maar een paar te noemen om mensen te helpen hun gewenste resultaten te bereiken.
Referenties
1. Eurostat. Agri-environmental indicator - greenhouse gas emissions. 2017; Available from: https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Agri-environmental_indicator_-_greenhouse_gas_emissions.
2. Willett, W., et al., Food in the Anthropocene: the EAT-Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems. Lancet, 2019.
3. The Vegan Society. Statistics. 2019 [cited 2019 12 April]; Available from: https://www.vegansociety.com/news/media/statistics#worldwidestatistics.
4. Mintel. #Veganuary: UK overtakes Germany as world’s leader for vegan food launches. 2019 [cited 2019 11 April]; Available from: https://www.mintel.com/press-centre/food-and-drink/veganuary-uk-overtakes-germany-as-worlds-leader-for-vegan-food-launches
5. https://www.nutrasciencelabs.com/blog/what-are-clean-label-dietary-supplements